Kommenteeri

Suvine retsept - ceviche kilgileival

Mõned toidud on justkui suveks loodud ning meie hea turundusabiline Kadri, kes ühtlasi ka head toitu armastab jagas meiega ülilihtsat suvist ceviche retsepti, kus leidsid kasutust meie Tšillid kilgileivad. 
Ceviche on Lõuna-Ameerikast pärit kalatoit, mida traditsiooniliselt tehakse valgest kalast, aga meie oludes on kõige vabamalt kättesaadav lõhe ning ka see sobib siia imeliselt. Kindlasti võib lõhe asemel kasutusele võtta ka näiteks siia. Kuna kala "küpsetatakse" siin vaid tsitrusemahlaga, siis on ülioluline valida võimalikult värske kala. 
Retsept on lihtne, aga mõjub luksuslikult. Tšilli teravus nii ceviches endas kui ka kilgileibade poolt toetatuna on täiuslikus tasakaalus laimi happe, sibula ning koriandri särtsakuse ja avokaado kreemisusega. Kui sa suur tšillisõber ei ole, siis loomulikult võid seda lihtsalt vähem lisada ning kilgileivad ilma tšillita versiooniga asendada - maitsev on see toit igal juhul!
Toome retseptis välja kogused kahele inimesele, aga kui soovid, saad need kerge vaevaga õige inimeste arvuga läbi korrutada ning kõiki oma sõpru suvisel aiapeol üllatada!

Koostisosad:
Pool punast sibulat
1 punane tšilli
0,5 vart sellerit
Ca 10 g ingverit
1 laimi mahl
Ca 10 g koriandrit
120 g väga värsket lõhefileed
Maitse järgi soola
Serveerimiseks küpset avokaadot ja kilgileibasid.

Valmistamine:
  1. Tükelda sibul ning pane see kaussi.
  2. Pigista peale laimimahl ning sool - see aitab sibulat juba praegu mahedamaks muuta.
  3. Haki chilli peeneks, seller pisut suuremateks tükkideks ning lisa marinaadile.
  4. Riivi peenikese riiviga ingver ja lisa marinaadile.
  5. Tükelda kala umbes 1x1 cm kuubikuteks ning sega marinaadiga läbi.
  6. Viimasena lisa ka kergelt hakitud koriander, sega kõik läbi ning jäta umbes kümneks minutiks marineerima.
  7. Serveeri koos avokaado ning Tšillide kilgileibadega

NB! 
  1. Kui soovid ceviche varem valmis teha ja hiljem pakkuda, siis tee kõik samamoodi, ainult et ära kala marinaadi sisse palju varem sega vaid hoia see eraldi.

Retsept ilmus algselt Kahvliga.ee blogis.


Lisa kommentaar

Email again: